Luonnontuotealasta elinvoimaa -tapahtuma 15.4.

Maanantaina 15.4. klo 12 – 16, Biotalousinstituutti, Tuumalantie 17, Tarvaala

Luonnonmukaisuutta ja terveysvaikutteisuutta korostavat trendit ja villiyrttihuuma ovat saaneet aikaan luonnontuotealan uuden tulemisen. Ala on nykyisin kasvuala, joka tarvitsee yhä enemmän ja monipuolisemmin raaka-aineita, jotta yritykset kykenevät tarttumaan niin kotimaan kuin maailmankin markkinoiden kasvavaan kysyntään.

Kuinka tähän haasteeseen vastataan? Jyväskylän ammattikorkeakoulun Biotalousinstituutti, Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry, Arktiset Aromit ry ja Suomen Metsäkeskus toteuttivat kilpailun, joka auttaisi kehittämään keruumenetelmien kustannustehokkuutta ja parantamaan alan liiketoimintamahdollisuuksia. Kilpailu on nyt ratkennut, ja palkinnot jaetaan tapahtuman yhteydessä.

Ilmoittaudu mukaan 12.4.2019 mennessä: www.metsakeskus-fi –> tapahtumat

Ohjelma:

klo 12.00 Luonnontuotealan kasvunäkymät ja raaka-ainetarpeet, Juha Rutanen, Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti, Ruokasektorin koordinaatiohanke

klo 12.20 Metsät, metsätalous ja luonnontuoteala, Marko Ämmälä, Suomen Metsäkeskus, Kasvavaa liiketoimintaa luonnontuotteista -hanke

klo 12.40 Luonnontuotealan kasvunäkymiä Keski-Suomessa, Katariina Jousmäki, ProAgria Keski-Suomi ry / Keski-Suomen maa- ja kotitalousnaiset, Luonnosta lautaselle LUOLA-koulutushanke

klo 13.00 Kasvun pullonkaulat – Case Nord-T, Mirka Olin, Nord-T

klo 13.20 Ideasta eteenpäin, Jouni Hynynen, Business Finland

klo 13.40 BIND-hankkeen työkalut ideoiden jalostamiseksi, Markku Paananen, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Biotalousinstituutti

klo 14.00 Ideakilpailun Luonnontuotteiden keruun tehostaminen palkintojen jako

klo 14.20 Kahvit, tutustumista alan yrityksiin, alan työtarjontaan ja luonnontuotteisiin

klo 16.00 Tilaisuus päättyy

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä BIND – Bioinnovaatioiden edistäminen -hanke (JAMK) ja Kasvavaa liiketoimintaa luonnontuotteista -hanke (Suomen Metsäkeskus)