Biotalousosaaja-työvoimakoulutus alkaa Saarijärvellä

Julkaistu 23.08.2016

Saarijärvellä alkaa ensimmäistä kertaa korkeakoulutetuille tai opistotason tutkinnon suorittaneille suunnattu biotalousosaaja–työvoimakoulutus. Koulutus toteutetaan Jyväskylän ammattikorkeakoulun Biotalousinstituutissa Saarijärvellä. Sen kesto on 120 päivää ja siihen sisältyy 40 päivän työssäoppimisjakso tai vaihtoehtoisesti yrityshautomojakso. Ensimmäinen tapaaminen on 26.9.

–  Aiemmista korkeakoulutetuille suunnatuista neljästä vastaavanlaisista bioenergiaosaaja-koulutuksista saadut kokemukset ovat olleet hyviä. Näihin koulutuksiin osallistuneet ovat löytäneet työpaikkoja alan yrityksistä, työvoimakoulutuksissa mukana ollut kouluttaja Hannariina Honkanen kertoo.

Koulutukseen voivat hakeutua luonnonvara-alan, luonnontieteellisen, teknisen, kaupallisen tai muun soveltuvan alan korkeakoulu- tai opistotason tutkinnon suorittaneet työttömät tai työtyöttömyysuhanalaiset henkilöt, jotka haluavat löytää työllistymismahdollisuuksia biotalousalalta. Biotaloudesta löytyy kattavasti tehtäviä niin suunnittelun, kehittämisen, tiedottamisen, koordinoinnin, palveluyrittäjyyden kuin työnjohdon parista.

Koulutus antaa opiskelijoille ajankohtaisen perustuntemuksen biotalousalasta, mutta myös valmentaa korkeakoulutettuja tunnistamaan omat vahvuusalueensa ja löytämään alalta uusia työllistymismahdollisuuksia.

Koulutukseen voi hakea 29.8. saakka TE-toimiston verkkosivuilla.

Lisätietoja:
Jaakko Tukia, projektipäällikkö, 0400 813 229, etunimi.sukunimi@jamk.fi sekä Hannariina Honkanen, 050 432 5820, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Biotalousinstituutti

Takaisin ajankohtaisiin