Ideakilpailu luonnontuotteiden keruun edistämiseksi

Julkaistu 17.08.2018

Tiedätkö kätevän keinon kerätä kuusen kerkkiä? Oletko miettinyt, miten pihkaa tai tuoreita koivun lehtiä saataisiin näppärästi kerättyä? Nyt on mahdollisuus tuoda ideat esiin! Samalla voit vaikuttaa keruun kannattavuuteen sekä suomalaisten luonnontuotteiden kilpailukykyyn. Osallistu ideakilpailuumme!

Kilpailun järjestäjät kutsuvat suomalaisia henkilöitä, tiimejä ja yrityksiä esittämään ratkaisuja luonnontuotteiden keruun tehostamiseksi.

Menetelmän tulee soveltua esimerkiksi jonkin seuraavan luonnontuotteen keruuseen: metsämarjat ja -sienet, kuusen kerkät, nokkonen, koivun lehdet, maitohorsma, mesiangervo, kanervan kukat, katajan marjat ja versot, mustikan ja puolukan lehdet, ja pihka. Kilpailussa keskitytään nimenomaan luonnosta kerättäviin tuotteisiin.

Ideakilpailun lähtökohtana on etsiä menetelmiä ja teknologiaa, joilla parannetaan luonnontuotteiden raaka-aineiden saatavuutta ja keruun kannattavuutta. Idea voi olla uusi tekninen ratkaisu, uusi toimintatapa, paranneltu versio olemassa olevasta ratkaisusta tai niiden yhdistelmä.

Tuomaristo valitsee 1-3 palkittavaa ideaa ja palkintojen yhteissumma on arvoltaan 3000 euroa.

Tutustu sääntöihin ja osallistu!

 

Takaisin ajankohtaisiin