JAMK mukana tukemassa Biotalouden kasvupolkua

Julkaistu 18.05.2016

Biotalous hyödyntää luonnosta saatavia uusiutuvia materiaaleja sekä kehittää ja ottaa käyttöön niihin liittyviä innovaatioita ja teknologioita. Biotalous merkitsee suomalaisille 100 miljardin euron vuosituotantoa, lisää vientiä, 100 000 uutta työpaikkaa ja hyvinvointia ympäristöä kunnioittaen. Biotalouden Kasvupolku® hakee innovaatioita, ideoita ja liiketoimintamalleja, jotka vastaavat tähän tarpeeseen. Kasvupolku osa Suomen suurinta pk-yritysten kasvun sparrausohjelmaa, Kasvu Openia.

Kasvupolun tuomaristo valitsi hakemuksen jättäneistä 24 yrityksestä 15 suurimman kasvupotentiaalin omaavaa mukaan sparraukseen. Kasvupolulle valituille yrityksille järjestetään sparrausta 31.5. Jyväskylässä ja 9.6. Helsingissä kasvun Kiitoradoilla. Kiitoradoilla yritykset tapaavat kahden kesken 5 eri alan asiantuntijaa 45 minuutin mittaisissa tapaamisissa. Kiitoradoilla kasvun asiantuntijat eli myllärit auttavat yrityksiä kehittämään liiketoimintaansa sekä tunnistamaan kasvun ja innovaatioiden mahdollisuuksia. JAMKin Biotalousinstituutin asiantuntijat ovat aktiivisesti mukana sparrausprosessissa.

Kasvupolun tuomaristo valitsee lopuksi Kasvupolun voittajat, jotka julkistetaan toisen Kiitoratapäivän päätteeksi. Voittajat jatkavat kilpailua valtakunnallisessa Kasvu Open 2016 -kilpailussa. Tuomaristossa valintoja tekemässä on myös JAMKin Biotalousinstituutin johtaja Pekka Äänismaa.

– Kasvupolku auttaa JAMKia verkostoitumaan biotalousalan kasvuhaluisten ja innovatiivisten kärkiyritysten kanssa, mikä on edellytys laadukkaalle koulutuksella ja ajanmukaiselle tutkimus- ja kehittämistoiminnalle.

Viime vuonna Biotalouden Kasvupolun voitti Jyväskyläläinen BioGTS Oy.

Kasvupolkua ovat mahdollistamassa mm. Metsä Group, Valmet, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Jykes, Äänekosken Kehitys Oy, Keski-Suomen kauppakamari, Keski-Suomen liitto, Finnvera, Sonera ja Nordea.

Lisätietoja:

Pekka Äänismaa, johtaja, 0400 279 057, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Biotalousinstituutti

https://kasvuopen.fi/kasvupolut/biotalous

Takaisin ajankohtaisiin