Maanantaina 15.4. klo 12 – 16, Biotalousinstituutti, Tuumalantie 17, Tarvaala
Luonnonmukaisuutta ja terveysvaikutteisuutta korostavat trendit ja villiyrttihuuma ovat saaneet aikaan luonnontuotealan uuden tulemisen. Ala on nykyisin kasvuala, joka tarvitsee yhä enemmän ja monipuolisemmin raaka-aineita, jotta yritykset kykenevät tarttumaan niin kotimaan kuin maailmankin markkinoiden kasvavaan kysyntään.
Kuinka tähän haasteeseen vastataan? Jyväskylän ammattikorkeakoulun Biotalousinstituutti, Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry, Arktiset Aromit ry ja Suomen Metsäkeskus toteuttivat kilpailun, joka auttaisi kehittämään keruumenetelmien kustannustehokkuutta ja parantamaan alan liiketoimintamahdollisuuksia. Kilpailu on nyt ratkennut, ja palkinnot jaetaan tapahtuman yhteydessä.
Ilmoittaudu mukaan 12.4.2019 mennessä: www.metsakeskus-fi –> tapahtumat
Ohjelma:
klo 12.00 Luonnontuotealan kasvunäkymät ja raaka-ainetarpeet, Juha Rutanen, Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti, Ruokasektorin koordinaatiohanke
klo 12.20 Metsät, metsätalous ja luonnontuoteala, Marko Ämmälä, Suomen Metsäkeskus, Kasvavaa liiketoimintaa luonnontuotteista -hanke
klo 12.40 Luonnontuotealan kasvunäkymiä Keski-Suomessa, Katariina Jousmäki, ProAgria Keski-Suomi ry / Keski-Suomen maa- ja kotitalousnaiset, Luonnosta lautaselle LUOLA-koulutushanke
klo 13.00 Kasvun pullonkaulat – Case Nord-T, Mirka Olin, Nord-T
klo 13.20 Ideasta eteenpäin, Jouni Hynynen, Business Finland
klo 13.40 BIND-hankkeen työkalut ideoiden jalostamiseksi, Markku Paananen, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Biotalousinstituutti
klo 14.00 Ideakilpailun Luonnontuotteiden keruun tehostaminen palkintojen jako
klo 14.20 Kahvit, tutustumista alan yrityksiin, alan työtarjontaan ja luonnontuotteisiin
klo 16.00 Tilaisuus päättyy
Tapahtuman järjestävät yhteistyössä BIND – Bioinnovaatioiden edistäminen -hanke (JAMK) ja Kasvavaa liiketoimintaa luonnontuotteista -hanke (Suomen Metsäkeskus)
Takaisin ajankohtaisiin