Toimijat

Jyväskylän ammattikorkeakoulu on vetovoimainen ja kansainvälinen korkeakoulu. Opiskelijoita meillä on yli 8 500 ja henkilöstöä noin 700.

Asemamme on vahva Jyväskylän seudun ja Keski-Suomen kehittäjien joukossa. Jamkilla on kiinteät suhteet alueen yrityksiin ja yhteisöihin. Työelämä vaikuttaa koulutuksen suuntaamiseen ja opetussuunnitelmien sisältöihin.

Jamk Biotalousinsituutti

Biotalousinstituutti sijaitsee Saarijärvellä, joka on vireä ja poikkeuksellisen luonnonkaunis kaupunki Pohjoisessa Keski-Suomessa. Biotalousinstituutti toimii  vuonna 2010 valmistuneissa toimitiloissa. Uusi oppimisympäristö tarjoaa opiskelijoillemme luonnonläheisen ja monipuolisen oppimisympäristön!

Olemme kokenut biotalousalan kehittäjä ja yrityslähtöisten tutkimus- ja kehittämisprojektien toteuttaja. Teemme vahvaa yhteistyötä tutkimuslaitosten-, yritysten ja muiden oppilaitosten kanssa kansainvälisesti ja alueellisesti.

Lue lisää:

Jamk Jamk Biotalousinstituutti

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto POKE

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto POKE on Keski-Suomessa sijaitseva ammatillinen oppilaitos. Toiminta-alue kattaa Jyväskylän pohjoispuolella sijaitsevan alueen Keski-Suomen maakunnasta. POKElla on toimipaikat Äänekoskella, Saarijärvellä ja Viitasaarella, mutta se järjestää alueellaan koulutusta myös muualla tarpeen mukaan.

Oppimispolkuja ammattilaiseksi

POKE tarjoaa ammatillista tutkintokoulutusta ja täydennyskoulutusta. Ohjaamme opintoja henkilökohtaisesti ja uskomme tekemällä oppimiseen. Otamme huomioon opiskelijan tarpeet ja suunnittelemme koulutuksia myös yrityksille. Meiltä valmistuu kysyttyjä osaajia alueen työelämään.

Toiminnassamme painottuu seudullisuus: ”Ammattitaidolla hyvinvointia seudun parhaaksi.” Toimintaa ohjaavat arvoina yhdessä tekeminen, vastuullisuus sekä uudistuminen ja kehittyminen. POKE tahtoo olla vetovoimainen osaamisen kehittäjä.

Luonnovara-alan opiskelua Tarvaalassa

Meillä voit opiskella moneen biotalouteen liittyvään ammattiin nuorten ja aikuiskoulutuksen sekä oppisopimuskoulutuksen puolella. Ammattilaisia tarvitaan biotalousketjun eri vaiheisiin metsästä tehtaalle. Myös rakennusalan ja kunnossapidon työntekijöitä tarvitaan.

Lue lisää:

POKE POKE Biotalous

Saarijärven kaupunki ja SSYP Kiinteistöt Oy

Saarijärvi on yrittäjien kumppani. Autamme aloittavia yrittäjiä, tuemme yritysten kehitystä ja tiedotamme paikallisesta osaamisesta. Toimimme eri tahojen välimaastossa verkostojen luojana ja kumppanuuksien solmijana. Yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Keski-Suomen hankkeet sekä Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Pohjoisen Keski-suomen ammattiopisto ja Jyväskylän yliopisto. Teemme yhteistyötä myös TE- toimiston ja ELY-keskuksen kanssa. Kontaktimme valtakunnallisesti ja kansainvälisesti sekä Saarijärven seudun yritysverkostojen tuntemuksemme ovat myös sinun yrityksesi käytössä.

Yrityskehittämisen osaajana autamme sinua yrityksesi toimintaideaan sopivien myyntikanavien löytämisessä ja markkinoinnin käynnistämisessä. Yritystoiminnan velvoitteiden tuntemuksemme auttaa sinua uusissa haasteissa ja säästää aikaasi. Tarjoamme sinulle ja yrityksellesi kehittymisen tuen ja tiiviin yhteydenpidon ensimmäiset kolme vuotta. Asiantuntijamme arvioi kanssasi tulevan yrityksesi toimitilatarpeet. Paikallisen tuntemuksen omaavana hän myös tarvittaessa ohjaa yrityksesi Saarijärvellä vapaana oleviin sopiviin tiloihin.

Saarijärven Yrityskehitys tukee yritysten tavoitteellista kehittymistä ja kasvua tiiviillä ja suunnitelmallisesti kohdennetulla yritysneuvonnalla. Seuraamme kanssasi yrityksesi kehitystä tarvittavan pitkällä aikajänteellä. Hautomo tarjoaa sinulle myös mahdollisuuden olla samanaikaisesti itsenäinen yrittäjä ja osa työyhteisöä. Jyväskylän ammattikorkeakoulun Biotalouskampuksella toimii kanssamme yhteistyössä esihautomo.

Lue lisää Saarijärven Yrityspalveluista tai ota yhteyttä elinkeinojohtaja Jyrki Rahkoseen, 040 581 5964,
etunimi.sukunimi@saarijarvi.fi